Proffesionele kwaliteit

Opname studio

Afbeelding van WhatsApp op 2023-03-28 om 12.55.34
Afbeelding van WhatsApp op 2023-03-31 om 00.58.57

Onze opnamestudio wordt geboekt door diverse vocalisten, muzikanten, producers en DJ’s uit binnen- én buitenland. Daarnaast wordt onze opnamestudio ingezet door o.a. RTL4, is ze bekend uit de serie "ik geloof in mij" en is ze regelmatig te zien in videoclips & commercials. Ook schrijven en produceren wij als songwriters muziek en teksten voor diverse vocalisten, DJ’s én bedrijven. Kortom: IEDEREEN is welkom

we hebben ons in de loop der jaren steeds meer verdiept in wat onze klanten nu écht willen. Natuurlijk kunnen we meteen gaan opnemen of mixen indien gewenst, maar het liefst doen we dat op een manier waarmee jij echt geholpen wordt door goede begeleiding. Wij zijn ook een van de weinige studio's in nederland waar de productie gemaakt word waar je BIJ bent (de muziek) , daarna word precies gekeken of alles in de juiste toonhoogte voor je word gemaakt en dat het precies jouw stijl is wat jij wilt. vervolgens word de tekst geschreven of passend gemaakt of als het een cover is als voorbeeld ingezongen. Dan krijg je het product mee om te oefenen en te zorgen dat je het nummer goed kunt inzingen. Ook is het soms een goed idee om vóór de opnames van de leadzang nog een goede vocal coach in te zetten. Denk hierbij iemand die je kan spiegelen qua tekstbeleving, ademsteun, het krachtig halen van de hoogste noten én het juiste energielevel.

Tijdens het opnemen zelf ondersteunen we je aan alle kanten:

we hebben uiteraard een Inspirerende opnameruimte met ultieme sfeerverlichting Je kunt tijdens het opnemen de verhouding tussen jezelf en de rest van de muziek exact bepalen, zodat je optimaal kunt presteren Het typische ‘autotune’-tijdperk is gelukkig over, maar inmiddels zijn de meeste luisteraars onbewust wel gewend geraakt aan een perfecte sound. Om welke stijl het ook gaat! dat weten wij dus we zorgen ervoor dat de opname perfect gemaakt word zodat jij het mooi vind maar het ook radio waardig is. Nadat alle opnames en edits zijn goedgekeurd is het tijd geworden voor de eindmix. Een erg belangrijk onderdeel van het totale proces en mede bepalend voor het uiteindelijke succes van het nummer! Als een nummer ‘lekker’ klinkt is de kans aanzienlijk groter dat het nummer wordt opgepikt door o.a. (radio)DJ’s, labels, pluggers of investeerders. Daarnaast komen de nummers – waar vaak hard aan gewerkt is – door een goede eindmix veel beter tot hun recht. Tijdens de eindmix wordt de balans bepaald tussen alle opgenomen partijen. Om ervoor te zorgen dat bepaalde frequenties elkaar niet in de weg zitten wordt o.a. toonregeling toegepast (EQ) en wordt de dynamiek beperkt (compressie) zodat er ruimte ontstaat voor de belangrijkste partijen van het nummer. Het laatste deel van het productieproces is de mastering: het polijsten van de eindmix door een mastering-engineer. Tijdens het masteringproces wordt ervoor gezorgd dat je muziek op elke speaker goed klinkt. Daarnaast maakt de mastering-engineer de productie voor elk afspeelmedium geschikt. Vaak wordt mastering verward met mixen, terwijl het toch een heel ander traject is. Mastering duurt vaak maar 1 á 2 uur per nummer, terwijl een serieuze eindmix begint bij 2 à 3 dagen per nummer (incl. alle losse instrumenten). Wij kunnen zelf tegen een gereduceerd tarief de mastering verzorgen, maar werken ook regelmatig samen met gespecialiseerde masteringstudio’s waar we zeer goede ervaringen mee hebben.

Afbeelding van WhatsApp op 2023-03-31 om 01.00.02
Afbeelding van WhatsApp op 2023-03-31 om 01.04.20
Afbeelding van WhatsApp op 2023-03-31 om 00.59.35